Πόσο κομπλεξικός νιώθεις σήμερα;

by agert91
0 comment
Μοιράσου με φίλους
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Αναζητώντας τον ορισμό του «κόμπλεξ» στα διάφορα λεξικά, καταλήγουμε εν συντομία ότι πρόκειται για «σύμπλεγμα κατωτερότητας».

Τώρα με την καραντίνα (για μένα μια συνεχόμενη είναι από τον Μάρτιο πρακτικά), μου δίνεται η ευκαιρία να παρατηρώ πολύ περισσότερο τι λέγεται από τον κόσμο στα social media, που γενικά ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του και θεωρεί κιόλας ότι δεν πρέπει να υπάρχει αντίλογος! Απλά να βγαίνουν, να λένε την μπαρούφα τους (και εγώ ανάμεσα σε αυτούς), και κανείς να μην τολμάει να τους αντιμιλάει (σε αυτό εγώ δεν έχω θέμα, κι αν έχω φάει κράξιμο!).

Τελευταίο λιθαράκι στο οικοδόμημα του κομπλεξισμού, λοιπόν, η δήλωση του Τσιτσιπά. Ή καλύτερα οι αντιδράσεις στη δήλωση αυτή. Εγώ προσωπικά δεν τον συμπαθώ, δεν ξέρω, δεν μου πάει σαν τύπος. Επίσης, ναι, θεωρώ εντελώς άκυρη τη δήλωση περί Harrods αν και δεν γνωρίζω καθόλου σε ποιο πλαίσιο έγινε το tweet αυτό, μπορεί δηλαδή γι’ αυτόν να έχει κάποιο νόημα (αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε κάποιος πρέπει να του πει πώς χρησιμοποιούνται τα social media, ειδικά αν είσαι κάποιος «διάσημος» και με επιρροή).

Οι απαντήσεις πολλές, άλλες με πολύ χιούμορ, άλλες με κακία. Όλα είναι νορμάλ, δεν το συζητάμε. Και αναμενόμενα κιόλας με μια τέτοια δήλωση, σε μια τέτοια περίοδο. Αυτά που δεν καταλαβαίνω είναι τα σχόλια περί πλούτου/χρημάτων κοκ.

Πόσο μεγάλο κόμπλεξ είναι αυτό που αν δεν έχουμε εμείς λεφτά δεν πρέπει να έχει κανένας άλλος; Επίσης, ο Τσιτσιπάς και ο κάθε Τσιτσιπάς, δεν νομίζω ότι τα έκλεψε από εμάς τα λεφτά ή ότι μας τα χρωστάει. Ζει μια ζωή πολύ συγκεκριμένη, με αρκετές δυσκολίες (εγώ ας πούμε δεν θα μπορούσα να είμαι επαγγελματίας αθλήτρια, είναι πολύ δύσκολο και με κοντινή ημερομηνία λήξης), έχει κάνει τις επιλογές του, έχει πάρει τα ρίσκα του και του έχουν βγει. Στην τελική είναι πιο μάγκας από εμάς και έχει πετύχει στον τομέα του. Ας πετυχαίναμε κι εμείς.

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό κάποιος άνθρωπος να έχει χρήματα. Να έχει χρήματα τα οποία έχει κερδίσει και τα οποία γουστάρει να σπαταλήσει όπως επιθυμεί. Να τα κάψει στο Σύνταγμα αν του καπνίσει, ποιο είναι το πρόβλημα του υπόλοιπου κόσμου; Επίσης, αν το πάτε περί αλληλεγγύης και βοήθειας, δεν ξέρετε αν κάνει κάτι σχετικό και τι, οπότε μη βιαστείτε να τον κατακρίνετε.

Δεν είναι αναγκαίο όλες οι καλές πράξεις να ακούγονται, ίσως μάλιστα να είναι και καλύτερα να μην ακούγονται καθόλου. Επίσης, δεν υπάρχει φιλανθρωπία από υποχρέωση, αν δεν το νιώθει ας μην το κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι άνθρωποι αναγκαστικά πρέπει να είναι και φιλάνθρωποι. Αυτό είναι ρατσισμός προφανώς, κι ας μη θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Επίσης, όταν όλοι οι ελληνοτουρίστες (μία λέξη, δικιά μου) πάνε και συνωστίζονται στα Harrods να πάρουν όλες τις μικρές μαλακίτσες, πανάκριβα, για να δείχνουν ότι πήγαν στο Λονδίνο και ψώνισαν από εκεί, είναι καλύτερα; Αυτό δεν είναι κόμπλεξ δηλαδή;

Προφανώς, όπου Τσιτσιπάς βάλτε οποιοδήποτε άλλο όνομα, οποιαδήποτε άλλη δουλειά κοκ. Αυτά είναι κόμπλεξ του τύπου αν δεν έχουμε εμείς, δεν θα έχει κανένας. Ή ακόμα χειρότερα, αν έχει, πρέπει να δώσει και σε εμάς, ανεξάρτητα αν δεν έχουμε κοπιάσει καθόλου. Μου θυμίζει αυτό που λέγανε κάποιοι, «επαναστάτες», δεν τους ξέρετε…«τα δικά σου, δικά μας και τα δικά μας, δικά μας».

Έλα να ξεκολλάμε σιγά σιγά. Γιατί αν ανοίξουμε το σακί με τα κομπλεξάκια θα αρχίσουμε τις ιστορίες με τα δάνεια για διακοπές, αμάξια, τσάντες, παπούτσια και iPhone καρτοκινητά που δεν συμφέρουν κανέναν…

Πηγή: Neolaia.gr


Μοιράσου με φίλους
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like